ИЗКЛЮЧЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ СИ!

Изключете телевизорите си до президентските избори, и въобще месец преди всякакви избори. И без това екип социолози от Университета в Мериленд, САЩ, завърши изследване, което показа, че нещастнитеС малката хора изглежда стоят повече пред телевизора в сравнение с щастливите. Освен това до изборите пред очите ви, ще се изредят всички налични политически идиоти на България, поканени за предизборни битки. Много от тях принадлежат на партии, за чието съществуване знаят само лидерите им и техните семейства. Всички те ще ви залеят с политически клишета, от които вече и на децата от целодневните детски градини им се повръща. Изпаднали от партиите си политици, или такива които не са се докопали до парламента, започват предизборно роене и увеличаване на броя на пчелните семейства. Самото роене се състои в отделянето на част от пчелите с майката на основното семейство, образуване и заселване в ново жилище, на ново пчелно семейство. Така направи навремето Костов, сега пък и Първанов. Други пък изгонени от партиите си, започнаха сами да правят партии. Сещам се за „Баста” – партия, която никога няма да влезе никъде, освен в статистиките. Трети, не успели да седнат на банките в парламента, започват да се роят в нови политически абревиатури, скачайки като павиани от клон на клон, белким някъде се закачат да си намажат филията. Те са цяла кохорта от проституиращи номади, които преди всички избори се появяват с нов политически грим и леко отегчени усмивки на стари, знаещи проститутки. Вече не знам и не ме интересува, за кой клон са се хванали разните Диловци, Каракачановци, Менти и Екстременти. Сякаш няма живот извън политиката, сякаш всичко което не е политика в екзистенциален смисъл, е някакъв житейски провал. На сцената постоянно изскачат някакви фелдшери, ветеринарни доктори, бивши спортистки по спортна гимнастика и безмоторно летене, които ни размахват свои политически проекти. Наемат зали, развяват знамена под звуците на националния химн, а лековерни и простовати люде с телешки възторг им ръкопляскат, мислейки си, че става нещо. Не става нищо господа. С мераци история не се прави. С карикатури като Сидеров, Бареков, Бинев и компания може да се докаже само, че оперетната суета и менталната недостатъчност са брат и сестра.
Европа отдавна гледа на нас като на политическа тоалетна, в която водата е спряла. Балканският ни шмекерлък ще е до време! Нека не си мислим, че Европа не знае и не вижда какво става тук. Нека не си мислим, че там не знаят биографиите на Станишев, на Местан, Доган, Пеевски и компания, тяхното минало и обвързаности. Там знаят, че в посткомунистическата балканска страна, демокрация все още няма. Знаят че бившият комунистически нобелитет, неговите синове, дъщери и снахи, все още държи и управлява политическия и икономически живот на тази разграбена нещастна страна.
Политическото съзнание е част от политическата култура. То се определя като отражение в съзнанието на хората на политическите реалности. Политическото съзнание на всяка личност зависи от нейния социален статус, степен на образованост, възпитание, среда и произход. Степента на развитие на политическото съзнание на отделните индивиди е различно. Близо два милиона млади и образовани българи напуснаха тази страна в посока на Запад. Те дадоха ясен знак в каква посока трябва да се движи тази страна. Има ли някой, който да не е разбрал това?
Кой ще определя бъдещето ни? Бабичките, които развяват червените знаменца на Бузлуджа ли? Та техните внуци отдавна работят в САЩ и Европа. Разпространението на политическото малоумие, се е превърнало в основна епидемия по нашите земи. То намира достъп в медийните пространства, където гротескни фигури с претенциозен патос разливат елементарни лъжи, на които други малоумници ръкопляскат. Имам усещането, че всеки идиот в тази страна може да основе партия, да развее националния флаг, да събере няколко хиляди такива като него, които възторжено да му ръкопляскат. Това юнашко или просташко доверие се нарича? Какъв човек трябва да си, да посрещаш с хляб и сол, а после да целуваш ръка на Бареков все едно че е Далай Лама. Не се ли долавят арогантността на този човек, открития и посредствен нарцисизъм евтиното фантазьорство, лъжите в които и деца биха се усъмнили. Колосалната претенциозност в повечето случаи е знак за ниско ниво на интелигентност, тя вирее само сред публика от себеподобни. Как си представяте Бареков или Сидеров да говорят по немската телевизия. Там зад всяка тяхна фраза би трябвало да се пуска смях на запис. Всяка тяхна дума звучи скандално, непростимо обидно за интелигентността на тази нация.
Малоумниците ли ще определят тона на тази страна? В предизборните диспути се появяват дребни манипулатори, надути като пуяци, които ни ръсят своите визии за страната, без да имат визия за самите себе си. Някакви интелектуални джуджета, чиято първа радост е, да ги покажат по телевизията. Те не разполагат с електорат дори да станат домоуправители, но говорят как България трябва да излезе от ЕС, за да тръгнат нещата. Появяват се някакви псевдопатриоти, националистически формирования, които ни развиват малоумни теории за сближаване с Русия и обръщане гръб на Европа. Националисти, а говорят непрестанно за Русия. Политически травестити, дребни манипулатори и лицемери, които не си купуват дори кибрит от Русия, а постоянно ни тласкат към нея. Нима не знаят, че Русия не е пример за просперираща икономика, нито образец за демокрация. Тя се е превърнала в една бензиностанция за Запада, не е в състояние да произведе никакъв продукт или технология, които да се продадат където и да е по света. Огледайте се в дома си и ми кажете колко стоки имате произведени в Русия? Няма да попитам къде пращате децата си да учат – в Москва, или в друга посока?
Малоумникът получил медиен достъп, има „качествата” да обединява други малоумници около себе си. Той разпространява малоумната си проказа по радио и телевизия, разпространява онази неопределеност, която постоянно внушава че всички са маскари. Размиването на смисъла на думите и понятията в името на „благородни цели”, е част от инструментите на олигархичната постокомунистическа и корпоративна номенклатура. Политическите, икономически и социални измерения на неопределеността, нейните образно-словесни и морално-етични измерения са артикулирани от Станишевци, Кутевци, Путевци, Първановци, Догановци и компания. Вярвяте ли още на тези люде? Ако вярвате, вие живеете в средновековието. Нима не виждате, че тези хора са свързани исторически и генетично с една партия, която е извършила най-големите безчинства и престъпления срещу човешката личност.
Изключете телевизорите си! Там няма да срещнете хора, които да са на нивото на вашата интелигентност. Там говорят хора с първичен, прост, низш, първобитен и елементарно комерсиален ум. Кутев ли ще изгражда ценностната система на вашите деца, комунистически фосили като Дърева и Пирински ли ще очертаят тяхното бъдеще? Та те вашите деца вече отпътуваха на Запад. Не искам да вярвам, че в тази страна останаха само малоумници. Хора като Доган, Местан и Бисеров ли ще изграждат българската парадигма за 21 век? Тези хора отдавна не принадлежат на бъдещето. Къде ще живеем? В Европа, Азия или в Карлуково. Изключете телевизорите си! На двадесет и пети май излезте масово и гласувайте съобразно вашата интелигентност и съвест.
Защото на всички ни вече е ясно, че ако продължаваме така, България ще се превърне в нещо средно между старчески дом и цигански катун!

Коментарите са забранени.